Espresso bønner

Piazza d´Oro UTZ er dyrket under bæredygtige forhold og certificeret af UTZ CERTIFIED. Det giver kaffefarmerne og deres familier forbedrede økonomiske og sociale vilkår.

 

Piazza d´Oro Forza UTZ 

En fyldig, rund kaffe med en mørk og kraftig smag. 100% bæredygtige Arabica bønner fra de Centraleamerika og Brasilien. Langtidsristede efter Italiensk opskrift. Forza er mellemristet og velegnet til en stærk espresso og til espressospecialiteter med mælk.

Indhold pr. krt. 6 x 1000 gr. 

Bestil Piazza d ´Oro Forza UTZ her.

 

Piazza d´Oro Dolce UTZ

En mild, rund og velafbalanceret espressoblanding. 100% bæredygtige bønner fra Centralamerika og Brasilien. Langtidsristede efter Italiensk opskrift. Dolce er let ristet og velegnet til ristretto, espresso og lungo.

Piazza d´Oro UTZ er dyrket under bæredygtige forhold og certificeret af UTZ CERTIFIED. Det giver kaffefarmerne og deres familier forbedrede økonomiske og sociale vilkår.

Indhold pr. krt. 6 x 1000 gr.

Bestil Piazza d ´Oro Dolce UTZ her.

 

Piazza d´Oro Estremo UTZ

En stærk kaffe, kraftig og aromastik kaffe med en let sødlig eftersmag. 100% bæredygtige bønner. Blandingen består af vasket Arabica kaffer fra de Centraleamerikanske lande og en lille del Robusta kaffe af høj kvalitet. Langtidsristede efter Italiensk opskrift. Estremo er mørk ristet og velegnet til espressospecialiteter med mælk.

Indhold pr. krt. 6 x 1000 gr. 

Bestil Piazza d ´Oro Estremo UTZ her.

 

Good Origin Espresso 

Good Origin er bæredygtig og økologisk kaffe fremstillet af Arabica bønner. Kaffen er mellem-/mørk ristet espresso hele bønner. Den har en dyb, afbalanceret og rund smag. Et oplagt kaffevalg for den økologiske kaffedrik, der samtidig værdsætter kvalitet og bæredygtighed.

Indhold pr. krt. 6 x 1000 gr.

Bestil Good Origin Espresso bønner her.

 

Om espresso bønner

Espresso bønner benyttes til at brygge espresso kaffe, og adskiller sig fra almindelige hele kaffebønner i ristningen. Espresso bønner ristes nemlig en væsentlig længere tid end andre typer. Dette giver dem en noget mørkere farve. Denne ekstra ristning af espresso bønner gør det muligt for olierne i bønnerne at trække ud til overfladen af bønnerne.

Espresso kaffen er generelt lidt tykkere i konsistensen end kaffe brygger med andre metoder og har en cremet top (skum med en cremet konsistens). På grund af det høje tryk, som benyttes under brygningen er smagsstyrken i espresso intensiveret. Dette gør dog også at koffeinindholdet pr. ml er noget højere sammenlignet med almindelig kaffe, men da espresso kaffe typisk serveres i langt mindre mængder, gør dette dog ikke den store forskel.

Espresso kaffe er bliver blandt andet også benyttet i andre typer af kaffedrikke som caffé latte, cappuccino, caffé macchiato, cafe mocha og amerikansk kaffe.

Blandingen af espresso bønner

Kaffebønnerne som bliver benyttet til at lave espresso bønner er stort set altid en blanding af forskellige typer af bønner. Dette er med til at skabe smagen af den klassiske kop espresso, som man kender fra sin ferie fra Italien eller andre steder. Vi er flere gange blev spurgt hvad den bedste blanding af espresso bønner er, hvilket kan være meget svært at afgøre.

Kort sagt opdeles kaffe bønner i to forskellige typer Arabica og Robusta. Arabica er af højeste kvalitet og leverer den mest balancerede kaffe i forhold til smag og bitterhed. Robusta bønnen derimod er af noget lavere kvalitet, men er med til at sikre en cremede top, som høre sig til på en rigtig espresso kaffe. Derfor skal der altid en blanding af disse to bønnetyper til.           

Sortiment af espresso bønner

Vi har her hos KaffeIMPERIET altid et bredt sortiment af espresso bønner i alle prisklasser.