Rå / Grønne kaffebønner

Udtrykket "rå kaffebønner" eller “grønne kaffebønner referere til ikke-ristede modne eller umodne kaffebønner. Denne type af kaffebønner har været under behandling således den ydre papirskal og planteslim er blevet fjernet. Derimod har de fortsat et intakt vokslag på ydresiden. 
Det vil altså sige, hvis du køber de grønne kaffebønner, får du kaffe i sin rå form, og skal selv stå for ristning af kaffen. Hvis du er på udkig efter kaffebønner, som blot skal males før de kan bruges, så skal du over på vores side med hele kaffebønner og kigge.
Det øget mængde af interesse for kaffe blandt den danske befolkning har gjort disse rå kaffebønner særdeles populære. Hvis man som kunde køber de rå kaffebønnerne har man nemlig muligheden for at være med i processen et skridt mere, da man selv står for selve ristningen af bønnerne. På denne måde kan man som kunde være helt sikker at skabe din mest optimale forhold for at få en frisk kaffe
 
I forhold til opbevaringen af de grønne kaffebønner skal man dog holde dem uden for fryseren. Årsagen til dette skal findes i vandindholdet i de grønne kaffebønner er langt større end ved de ristede kaffebønner. Hvis frysningen af de rå kaffebønner forekommer vil cellevæggene i kaffebønnerne kunne ødelægges, hvilket gør at man ikke kan udnytte olien i kaffen, som giver den gode kaffesmag. Så hvis du køber nogle dyre rå kaffebønner, så skal du være sikker på at opbevare dem frostfrit.